Cursus

ZwangerFit opleiding

ZwangerFit opleiding
Er is in Nederland nog steeds ruimte voor zwangerschapstrainer/coaches. YVLO organiseert tweemaal per jaar de opleiding ZwangerFit voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten. Je gaat zwangere vrouwen begeleiden in groepsverband of evt. individueel met training en adviezen. Preventie speelt een grote rol. Je kunt in de praktijk de zwangere vrouw individueel beter begeleiden en je leert problematiek te signaleren om te kunnen doorverwijzen naar een andere zorgverlener zoals een sport- of bekken-fysio/oefentherapeut, kinderfysiotherapeut, manueel fysiotherapeut of verloskundige, gynaecoloog etc.

Aantal deelnemers: 15 - 30.
Aantal contacturen: 51 uur
Accreditatie fysiotherapeuten: 123 punten KNGF Algemene Register
Accreditatie oefentherapeuten: 133 punten St. ADAP

Het volgen van alle lesdagen en een met goed gevolg afgeronde stage, het behalen van het schriftelijk examen en het praktijkexamen geven recht op het certificaat ZwangerFit trainer/coach.

Vrijstelling
Fysiotherapeuten die al eerder een opleiding hebben gedaan op het gebied van zwangerschap en/of bekkenproblematiek kunnen vrijstellingen krijgen. Ook bekkenfysiotherapeuten die zwangere vrouwen willen gaan trainen en coachen kunnen een verkorte opleiding doen. Deze vrijstellingen worden bepaald in overleg met de YVLO cursusleiding. Kijk hiervoor bij "Verkorte opleiding".

Doelgroep

Algemeen fysiotherapeuten, Kinderfysiotherapeuten, Kinesitherapeuten uit BelgiŽ, Oefentherapeuten Mensendieck, Oefentherapeuten Cesar en Leraren Lichamelijke Opvoeding (ALO)
Aanmelden Terug naar cursus overzicht

Eerstvolgende keer

Aanmelden
 • Duur: 8 lesdagen
 • Plaats: Amsterdam en Bodegraven
 • Data: Duur: 8 lesdagen
  Data: De najaarsopleiding start op 23 september en is verder op 30 sept., 3 en 31 oktober, 4, 11 en 14 november. 2 december is het schriftelijk en 12 december het praktijkexamen. De stage is 4 uur: je gaat onder begeleiding van een ervaren docent in de praktijk oefenen om training en coaching te geven aan zwangere vrouwen.

  De 4 woensdagen zijn in Amsterdam of Utrecht van 12.30-20 uur en de 4 zaterdagen zijn in Bodegraven van 10-17 uur.

  Er zijn op dit moment nog een aantal plaatsen. Maar wacht niet te lang met inschrijven! Als je op een van de lesdagen verhinderd bent, is altijd mogelijk om in de voorjaarsopleiding in te halen.

  De voorjaarsopleiding start op 9 maart 2016. En is verder op 16, 19, 23 en 30 maart; 6, 16, en 23 april. Het schriftelijk examen is op 18 mei en de laatste lesdag met het praktijkexamen is op 4 juni 2016.
 • Kosten: dit najaar nog voor Ä 1950 inclusief alle studiemateriaal digitaal op usb, verzorging, lunch en avondeten.
 • Opmerkingen: Meer informatie? Vraag het programma aan met de inhoud van lesdagen en de examen- en stage-eisen. En stel je vragen via info@YVLO.nl
  -------------------------------------------------------------------
  Betalingsvoorwaarden:
  Wij vragen geen inschrijfkosten. Annuleringskosten van 6 - 4 weken voor aanvang: Ä 50. Daarna is volledige betaling verplicht. (Bekijk de Algemene Voorwaarden onderaan de pagina)
Aanmelden

Andere cursussen